Odpadki

Vonj (smrad) iz smetnjakov lahko postane velik problem, še posebej v poletnih mesecih, ko so temperature višje in se odpadki hitreje razkrajajo. Eden od razlogov je dejstvo, da se v toplem vremenu odpadki hitreje razgrajujejo. Bakterije in mikroorganizmi, ki se nahajajo v smeteh, pospešijo proces razkroja in s tem sproščajo vonjave. Poleg tega toplota povzroča tudi hitrejše izhlapevanje vlage, kar prispeva k širjenju vonjav. Drugi dejavnik pa je pomanjkljivo ravnanje z odpadki. Če smetnjaki niso pravilno zaprti ali če se v njih nalagajo gnili odpadki, se vonjave še bolj intenzivirajo. Prav tako lahko smrad privablja žuželke, kot so muhe, ki dodatno prispevajo k problemu.

Zakaj praškast in ne tekoči produkt?

V primeru nanosa tekočih produktov velik delež produkta izteče v zbiralnik izcedne vode na dnu zabojnika. Tisto kar ne izteče, se zaradi fizikalnih lastnosti vseh tekočin zbere na dnu posode in deluje na zelo majhen delež smeti.

V primerjavi s tekočimi proizvodi pa se praškasti delci MICROPAN AGRANETT (dehidrirani mikroorganizmi) prilepijo na vlažne stene posode in tako delujejo na bistveno večjo površino odpadkov in preprečujejo nabiranje ostankov na stenah smetnjaka ali podzemnega kontejnerja.

Priporoča se uporaba polavtomatskega dozatorja, ki je nameščen na smetarsko vozilo.

S tem, ko so uvedli polavtomatski nanos (delavec za izvedbo tretmana le pritisne na gumb), so skrajšali trajanje nanosa (celoten proces vpihovanja traja manj kot 5 sekund), zagotovili ustrezno količino produkta ter ustrezen nanos na vse notranje stene posode.

Smetarsko vozilo manj smrdi, manj je muh, za smetarskim vozilom pa v zraku ne ostaja dalj časa trajajoč neprijeten vonj.

Tretmani so posebej priporočljivi v vročih poletnih mesecih, ko gnitje organskih delcev v smeteh poteka najhitreje in je smrad najhujši.

Smetarsko vozilo

Uporaba produkta MICROPAN AGRANETT zmanjša tudi potrebe po pranju kant. Posode se operejo ob začetku sezone (pred prvim nanosom). Kasnejše pranje, zaradi delovanja mikroorganizmov, praviloma ni več potrebno. Prav tako od začetka sezone ni bilo potrebno pranje smetarskega vozila.

Vprašajte nas

Svetovali in pomagali vam bomo pri problemih in izzivih v vašem vinogradu, sadovnjaku, oljčnem nasadu in agronomskih težavah.